Een bijzondere dag vier je op een bijzondere locatie

By 7 maart 2017 Geen categorie
banner_blog_locatie

Leuk dat jullie gaan trouwen! De voorbereidingen van een huwelijk beginnen meestal met het vinden van een mooie locatie. Er zijn erg veel mooie locaties, maar hoe maak je een keuze? Waar moet je op letten bij het bezoeken van een locatie? En wat moet je niet vergeten te vragen als je een locatie bezoekt?

Voordat je een locatie gaat bezoeken is het verstandig om samen eerst de volgende onderwerpen te bespreken. Hierdoor vallen er al heel veel locaties af en houd je een kleinere selectie over. Dan wordt de keuze al iets makkelijker.

–    Wil je de hele dag laten plaatsvinden op één locatie of op meerdere locaties? Je kunt alles op één locatie laten plaats vinden, maar ook kiezen voor een ochtend-, middag- en avondlocatie. Bijvoorbeeld de huwelijksvoltrekking, een feestelijke receptie en een uitgebreid diner op een locatie en het spetterende huwelijksfeest op een andere locatie. Er zijn legio mogelijkheden.
–    Hoeveel gasten nodigen jullie uit en maken jullie onderscheid tussen dag- en avondgasten?
–    Zijn jullie op zoek naar een locatie met een chique uitstraling of houden jullie juist van een ongedwongen sfeer?
–    Willen jullie trouwen in hartje stad of liever op het platteland?
–    Willen jullie zelf invulling kunnen geven aan de aankleding van de ruimte of willen jullie een op maat gemaakt voorstel?

Waar moet je rekening mee houden bij het bezoeken van een locatie?
Is de locatie groot genoeg voor het aantal genodigde gasten? Spreekt de sfeer jullie aan? Zijn de dingen die jullie voor ogen hebben ook mogelijk op deze locatie?

Ceremonie
Het is belangrijk om te bedenken hoe jullie als bruidspaar tijdens de ceremonie willen zitten. Kijkend naar de gasten of meer traditioneel met de rug naar de gasten toe. Wil je een speciale plek voor de getuigen? Of nemen die plaats bij de andere gasten? Vaak is er de mogelijkheid dat jullie favoriete muziek wordt gespeeld tijdens binnenkomst van de bruidegom en bruid, tijdens het tekenen van de trouwakte of bij het verlaten van de zaal. Jullie kunnen dan ook kiezen voor live muziek.

Receptie
Na de ceremonie kun je met alle gasten proosten en de bruidstaart aansnijden. Of kies je voor een buffet met allerlei lekkernijen. Er kan dan gelegenheid zijn voor de gasten om jullie te feliciteren. Denk aan de cadeautafel als dit ook een gelegenheid is dat men cadeaus aan jullie geeft. Je kunt een gastenboek neerleggen, maar tegenwoordig zijn er ook leuke manieren om digitaal een foto of een filmpje op te nemen met de gasten. De locatie kan jullie daar vast meer over vertellen.

Diner
Het diner kan op sommige locaties door de locatie zelf verzorgd worden. Maar soms moet er een externe cateraar worden ingeschakeld. Bij Bijzondere Locaties Groningen zijn beide opties mogelijk. Bepaal van tevoren het budget wat jullie hieraan uit willen geven. Wil je een uitgeserveerd diner, of een diner in buffetvorm zodat de gasten tussen door kunnen lopen.

Huwelijksfeest
En dan is het tijd voor een spetterend huwelijksfeest. Wil je een DJ of juist een band? Wil je dat er hapjes worden geserveerd voor de gasten? En de drankjes? Kunnen gasten deze zelf ophalen bij de bar of willen jullie dat deze worden uitgeserveerd? En, ook niet onbelangrijk om te weten; tot hoe laat kan het feest doorgaan?

Kortom, jullie hebben veel om van tevoren over na te denken.

Wij verhuren een aantal verrassende monumentale locaties die de mooiste dag van jullie leven nog mooier zullen maken. Wil je trouwen in hartje stad? Dan is de middeleeuwse, maar toch moderne Der Aa-kerk met haar markante toren misschien de perfecte locatie. Of wil je liever trouwen op het platteland? Dat kan in het middeleeuwse  kerkje van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge of de Amshoff. Op alle locaties kun je terecht voor zowel voor de huwelijksvoltrekking, een feestelijke receptie, een uitgebreid diner of een spetterend huwelijksfeest.

En als je bij Bijzondere Locaties Groningen een locatie boekt is er nog een fijne bijkomstigheid: je draagt bij aan de instandhouding van deze monumenten.