Tips om jullie bruiloft persoonlijk te maken

By 26 januari 2017 Geen categorie
Tips om jullie bruiloft persoonlijk te maken

Geen ‘standaard’ bruiloft, maar de dag helemaal invullen zoals jullie willen? Tegenwoordig maken steeds meer bruidsparen persoonlijke keuzes voor hun dag: niet omdat iets ‘zo hoort’, maar omdat ze dit echt graag willen. Zo wordt een bruiloft wel heel bijzonder!

Er zijn veel manieren om jullie grote dag helemaal naar eigen wens in te vullen, zie hieronder een aantal tips:

Kies jullie eigen dagindeling
Een receptie vinden jullie teveel gedoe? Of jullie willen geen ‘onderscheid’ maken in dag- en avondgasten? Wijk af van de ‘standaard’ dagindeling en deel de dag in zoals jullie dit graag willen. Denk bijvoorbeeld aan een trouwceremonie in de avond met alle gasten en daarna een knallend feest of alleen een ceremonie met een heerlijk diner. ’s Middags geen bruidstaart moment? De bruidstaart of sweet table kun je ook als dessert na het diner laten serveren.

Catering op maat
Jullie vinden het eten en het drinken heel belangrijk? Kies dan voor catering op maat. Misschien houden jullie wel heel erg van Italiaans eten of komt een van jullie (familie’s) uit Italië of een ander land: hoe leuk is het om dit door te voeren in de drankjes en de hapjes? Of zijn er misschien befaamde familierecepten die jullie willen gebruiken voor jullie bruiloft? Hartstikke leuk! Een cocktailbar, jullie lievelingsdrankje als welkomstdrankje, een hot chocolate bar, een whiskeybar: ook op het gebied van drinken zijn er talloze mogelijkheden. Uiteraard is het per locatie afhankelijk wat de mogelijkheden zijn. Bespreek deze tijdens een van jullie eerste bezoeken, zodat jullie precies weten wat op deze locatie kan en mag.

Jullie lievelingsnummers live gespeeld
Tijdens de ceremonie, een borrel of het diner: live-muziek op jullie bruiloft is een mooie manier om de dag nog persoonlijker te maken. Een zangeres die jullie lievelingsnummers zingt tijdens de ceremonie of een band die het dak ervan af speelt tijdens het feest!

Persoonlijk drukwerk
Begin al vrij vroeg in de organisatie met het drukwerk en kies een stijl die helemaal bij jullie past. Laat bijvoorbeeld jullie initialen vormgeven, zodat je dit kunt gebruiken voor allerlei details! Denk aan save-the-date kaarten, de uitnodigingen, menukaartjes, naamkaartjes, bedankkaartjes of een mooi welkomstbord.

I do!
Willen jullie van de trouwceremonie echt een bijzonder moment maken? Jullie kunnen ervoor kiezen om iemand van je vrienden of familieleden te laten benoemen tot BABS voor een dag. Of kies voor een ceremoniespreker die jullie ceremonie echt persoonlijk maakt. En willen jullie je gasten echt verrassen? Schrijf dan jullie eigen trouwgeloften: hoe romantisch!

Geschreven door: Marijke Meijer – Prins van Prins Weddingplanner